Silver Pointer
A.K.T.M




Now Playing
Macklemore - Same Love

»kawan
Saturday, August 27, 2011

hidup ni bukan senang untuk ditempuhi. pelbagai rintangan harus dilalui. kalau dah lalu. mesti ade jahat dan ade yang baik. so. prepare yourself dengan parang or kayu besbol atau yg boleh mempertahankan diri anda. dalam dunia ni ada kawan baik dan ada kawan jahat. ade jugak kawan yang hanya pandang pada duit. kalau kau banyak duit. dia kawan lah dengan kau. kau tader duit -.-' kirim salam je lahh..


aku nak explain sikit pasal kawan baik and kawan ta baik.
sebab aku bnyk kawan dan aku juga dah pergi bnyk tempat and aku memang bnyk kawan! paham taaa...erghhh..marah sungguh aku.
*minta maaaf naaa..sedang PMS time ni..bhahahaha :)

aku nak start dah niee.. so. baca lah dengan tekun dan focus. kalau tanak baca. kau pg mampus lahh.. terjun bngunan dan aku akan cakap. FUCK you man. huh --' mula dah la aku nk mencarut dan menggunakan bahasa kurang enak dan kesat ini. *kisah pulak aku.


KAWAN BAIK 

iyee.. kawan baik. semua orang ada kawan baik. sape tader memang kau daif lah.. sebab tader orang nk kawan dengan kau. bahahha. okeoke.. lets back to serious. *lantak la ayat aku terabur ke ape ke.. ade aku kesah --' bahah. ass you all know. perghh.. aku speaking? tolong paham.. haha.. oke. setiap kawan ade ciriciri sendiri. so. aku nk bagi tau hgpa smua lah. ape itu kawan baik dan ciricirinya..

ciriciri pertama;
kawan korang tuh mesti lah pandai menghargai diri korang. ape maksud aku kat sini. kawan korang tuh ta kira kau datang dari background macam mana pon. dia tetap akan menghargai kau. macam mana kau dress up pon. dia tetap akan menjaga dan menghargai korang seadanya.

ciriciri kedua;
kawan korang ta akan cakap belakang. macam mengumpat kau dari belakang. gossip pasal korang lahh.. kalau kawan korang mcm nie. korang tgglkan je. bnyk lagi kawan boleh cari. dunia ni ta besar derrr.. and kalau korang still bengang dengan kawan korang yang tikam belakang niee.. korang amik sepana atau gergaji. kau cincang jee kawan korang tuh. kawan yang macam tuh memang patot mampus ponn. bhahaha :D

aku bagi dua contoh je laa.. sebab duadua contoh ni macam selalu. bukan selalu lah.. memang paling famous.
*kalau korang rasa ade lagi famous dari ni. korang buat blog seniri. pastuh korang post lahh.. bhaha. ni blog aku. OFFI-SIAAAL :)

sekarang.

KAWAN JAHAT
kawan jahat memang banyak lah.. kawan macam ni memang celaka. memang fuck sial haram jadah semua. eee. benci sungguh aku. kenapa manusia macam dorang patot ade kat dunia nee -.-' benci sungguh. meluat.. huh. aku rasa. ciriciri orang jahat. aku ta ptot explain kot. sebab itu korang sendiri yg determine sama ada orang tuh baik atau jahat. just aku nak cakap. sebelum kau judge orang tuh. kau pikir guna OTAK dan pikir LUAR kotak sikit. be matured kayy :) 

tuh ja for this post. selamat pita berjumpa lagi :)














words spilled @ 11:46 PM / tinggalkan pesanan hidup