Silver Pointer
A.K.T.M




Now Playing
Macklemore - Same Love

»kawan
Saturday, August 27, 2011

hidup ni bukan senang untuk ditempuhi. pelbagai rintangan harus dilalui. kalau dah lalu. mesti ade jahat dan ade yang baik. so. prepare yourself dengan parang or kayu besbol atau yg boleh mempertahankan diri anda. dalam dunia ni ada kawan baik dan ada kawan jahat. ade jugak kawan yang hanya pandang pada duit. kalau kau banyak duit. dia kawan lah dengan kau. kau tader duit -.-' kirim salam je lahh..


aku nak explain sikit pasal kawan baik and kawan ta baik.
sebab aku bnyk kawan dan aku juga dah pergi bnyk tempat and aku memang bnyk kawan! paham taaa...erghhh..marah sungguh aku.
*minta maaaf naaa..sedang PMS time ni..bhahahaha :)

aku nak start dah niee.. so. baca lah dengan tekun dan focus. kalau tanak baca. kau pg mampus lahh.. terjun bngunan dan aku akan cakap. FUCK you man. huh --' mula dah la aku nk mencarut dan menggunakan bahasa kurang enak dan kesat ini. *kisah pulak aku.


KAWAN BAIK 

iyee.. kawan baik. semua orang ada kawan baik. sape tader memang kau daif lah.. sebab tader orang nk kawan dengan kau. bahahha. okeoke.. lets back to serious. *lantak la ayat aku terabur ke ape ke.. ade aku kesah --' bahah. ass you all know. perghh.. aku speaking? tolong paham.. haha.. oke. setiap kawan ade ciriciri sendiri. so. aku nk bagi tau hgpa smua lah. ape itu kawan baik dan ciricirinya..

ciriciri pertama;
kawan korang tuh mesti lah pandai menghargai diri korang. ape maksud aku kat sini. kawan korang tuh ta kira kau datang dari background macam mana pon. dia tetap akan menghargai kau. macam mana kau dress up pon. dia tetap akan menjaga dan menghargai korang seadanya.

ciriciri kedua;
kawan korang ta akan cakap belakang. macam mengumpat kau dari belakang. gossip pasal korang lahh.. kalau kawan korang mcm nie. korang tgglkan je. bnyk lagi kawan boleh cari. dunia ni ta besar derrr.. and kalau korang still bengang dengan kawan korang yang tikam belakang niee.. korang amik sepana atau gergaji. kau cincang jee kawan korang tuh. kawan yang macam tuh memang patot mampus ponn. bhahaha :D

aku bagi dua contoh je laa.. sebab duadua contoh ni macam selalu. bukan selalu lah.. memang paling famous.
*kalau korang rasa ade lagi famous dari ni. korang buat blog seniri. pastuh korang post lahh.. bhaha. ni blog aku. OFFI-SIAAAL :)

sekarang.

KAWAN JAHAT
kawan jahat memang banyak lah.. kawan macam ni memang celaka. memang fuck sial haram jadah semua. eee. benci sungguh aku. kenapa manusia macam dorang patot ade kat dunia nee -.-' benci sungguh. meluat.. huh. aku rasa. ciriciri orang jahat. aku ta ptot explain kot. sebab itu korang sendiri yg determine sama ada orang tuh baik atau jahat. just aku nak cakap. sebelum kau judge orang tuh. kau pikir guna OTAK dan pikir LUAR kotak sikit. be matured kayy :) 

tuh ja for this post. selamat pita berjumpa lagi :)














words spilled @ 11:46 PM / tinggalkan pesanan hidup

»videolog
Thursday, August 25, 2011

sekarang.. sudah bermingguminggu dan minggu aku dekat college.

' hey.. tapayah nk hiperbola sangat dengan bermingguminggu kau tuh boleh taa? '
kawan saya bagi comment.. ylaa. update blog deat library. kejapp. aku nk pangkah balik kawan aku niee.

ahhhh. lantak aku la nak story ape. ni blog aku. bukan blog kau.. kau tader blog. buat cara tder blog la makhlukk! erghhh. ta habishabis nak comment blog aku. ingt kau perfect mcm lady gaga kee? lady gaga pon ta perfect. scary ade laaa.. nah lady gaga. hadiah untuk kauu.

MIDDLE FINGER ON YOUR FACE

eee.. kenapa dengan aku ni. emosi sangat tah.. bahhaa :) PMS kott..uppss. bila pulak aku tukar jantinaa -.-' bahaha.. aku dah melalut dah dengan entry aku niee.. oke.. FOCUSSS :D

VIDEO LOG
oh duniaa.. kenapa harus aku tempuh semua ini. aku ta tahu pon ape video log tuh.. adakah video log tuh sejenis taik? or sejenis mamalia yang makan orang? 
*mamalia makan orang kee? oke. sumpah aku dah lupa pasal saintifik niee.hahah
the next challenge is make your own video log. oh. sumpah ta reti. tapi senang jaahh :) peacee

butbutbut anndd butt. but oke. bukan punggung.
aku tiada ideaa. macam mana nak buat niee. oh fucking shitt mann. patotkah aku buat vlog macam mat luthfi yang famous macam cookiefamous tuh -.-''
ahh.. nanti cakap aku fake pulakk..hmmmm.. tapi boleh kan jadikan dia sebagai role model untuk mencari ideaa? bolehh laaa...pleaseee.
*oke it's so annoying. aku tahu..

aku rasa aku ada idea. tapi. aku ta tahu nak start macam mana.
goshhh..why so many tapi word in my blogg -.-''

ni sample vlog yang aku tahu..


ini sebahagian dari video yg dia buat. aku suka jugak video yang dia buat. tapi.... aku ta ada la addicted sngt kat dia macam orang lain yang amat menggilagila terhadap beliau niee.. macam ade manusia yang bila cakap je pasal mamat niee..

ohh..mat lutfhi kau sungguh handsome. tampan.. oh.. video kau sangat lah inspiring mee.. aku harap kau jadi BOYFRIEND aku.

ohhh goshh.. stop it la manusiaa.. kau tuh dah la huduh. buat cara huduh boleh taa? try la cermin diri sendiri kau yang muka macam mintak minyak hitam. kalau mat lutfi jumpa kau ponn. confirm dia lari ber kilokilo metre.. huduh buat cara huduh kayy..

and. selain dari jejaka yang ramai sanjungi dan minati ni.. ade juga video dari hana tajimaa.


aku ta tahu lah minah ni muka macam mana. btw. video dia oke lahh :) bukan sebab dia perempuan aku nak cairr meleleh air liur aku. bahh. tolong faham. aku ta minat lahh dengan hana tajima niee.. dengan shawl diaa.. its nice to wear shawl. tapppppiii.

weyhh. ni mlaaysiaa laa.bukan LONDON sejuk 24/7.. kau ta panas ke pakai tudung belibelit leher.. nak belit sangat sampai mati kee? nak mati senang jeee. kau jerut je leher korang tuhh.. goshh. shawl tuh aku tengok. macam nak muntah.. dari pakai shawl. better kau pakai tudung yang simple tuh je laaa.. maksud aku simple. bukan tudung sarung tuh kayy.. tudung tuh memeng lah lawa.. tapi. pandai lah cari masa nk guna.. erghh.. kenapa aku bukak topic pasal shawl nie.. sial laaa.. aku benci shawl. kalau aku ade awek. aku ta akan benarkan dia bpakai shawl. sebab aku tanak awek aku mati cepat. dan paling penting..

BERPELUH cepat.. bila dah berpeluh. ketiak pon berpeluh. bahah.. untuk elak kan dari berpeluh. gunalah ndeadorant nivea. confirm ta berpeluh. bahah


bahha.. aku rasa cukup lah aku nak post pasal benda nie.. nanti lamelame. melalut dah.
byebye :)


words spilled @ 10:07 PM / tinggalkan pesanan hidup

»sweetheart :)
Tuesday, August 23, 2011

yaaayyy.. akhirnyaaa.. ade juga masa untuk update blog yang hampir berhabuk niee. sorry lahh.. banyak kerja nak kena buat. nak kene siapkan journal ag :) but all of what i did at college is really rocking high five FUN :) 
8 oke. tuh sumpah dah hiperbolaaa gila lah ayat aku. bhaha :D

entry kali ni bertajuk sweetheart atau dalam melayu lah. 
KEKASIH HATI
bila aku cakap kekasih hati. mesti first impression korang and korang and kalian semua aku nak story pasal kekasih atau teman hati atau lebih famous girlfriend. kan kan kan ? confirm punya lahh korang akan fikir macam tuh. macam aku ta kenal je korang annn.. mesti nak berfikir dalam kotak. cuba la matured sikit and kalau dah matured. tapi still ta boleh fikir cara matured. better korang terjun bangunan je lahh.. menyusahkan je hidup. bahahha... agak keterlaluan ke aku cakap ? ahhhh. lantak aku laa. ade pulak aku kisah kann. LOL -.-' 

aku sekarang dah dapat sinar keberanian dan kesenyuman yang boleh membanggakan diri aku yang daif lagi hina  and all of that terima kasih kepada lecturer kesayangan dan terbaik bagi aku Mr. Charles :) 
lecturer lain pon baik dan terbaik and thumbs up lahhh.. sumpah dorg happening gilaa.. seronok belajar dekat college and seronok juga dapat jadi anak murid mereka :)
oke. ini dah panajang melampau tahap cimpanzi keluar zoo dah nie. bahaha..

back to the topic... dan aku nak cakap lagi sekali. aku tiada kekasih hati atau girlfriend ni semua.. malas dah nak fikir benda tuh semuaa..
so..
ni la kekasih hati aku :)


ini lah diaa.. encik LC :) 
*yes. kami GAY. kalau kami gay pon. ade kacau hidup korang kee..sial lahhh..puuuiiii

bahhaha.. dia dah memikat hati aku ni lama dah.. tp baru bulan 1 tahun 2011 aku confess yg aku minat kat dia.. so dia terima aku. dan bersama aku.. wahhh. romanticnya
*oke. sumpah syok seniri. bahaha..
nak habaq mai kat hgpa semua niee... bila aku ride dengan kekasih aku niee.. dalam bulan pertama. kami dah bergaduh atau dengan lebih saintifiknya excident. cool kann :) bahahha
kami bergaduh sebanyak 5 kali. dan fight yang paling extreme sekali adalah bergaduh dengan encik nie.


encik estima yang lagi bangang dan otak sempit.. sial apetah estima ni. tetiba langgar aku dari tepi.. disebabkan dia laa. aku dengan kekasih aku bergaduh.. haram jadah punya estima. dah langgar aku dengan kekasih aku.. senap.. tanak cakp ape ape. penakut macam tuh laa.. kemaluan dia tertinggal kat rumah mak menantu dia kot.. sengal. bahhahah..

sudah. lupakan pasal incident yang memang aku tanak cerita. tapi. ta tahu macam mana boleh nak cerita. sengal jugak aku niee *oke. aku tahu aku memang sengal. bhaha :)

setelah in relation sekian lama.. aku suruh la kekasih aku ni tuka stail sikit. bahhaha.. dan aku pun menukarkan stail dia menjadi lebih gempak dan HOTTT gituu..


gambar ni time kekasih aku tengah meragam tanak tuka stail. setelah penat lelah pujuk dia dan pujuk sehingga dia mengaku kalah jugak dengan aku.. akhirnya dan sekarang. kekasih aku dah transformm :)


:) memang senyum lebar aku tengok kekasih kau tuka stail.. bukan tuka staik je tau. aku juga menggelar kekasih aku ni...

MR ULTRAS


dengan ade nya kekasih aku ni..aku dah berjalan jauh dengan nyaa..ohh.. sungguh sayang aku terhadap beliau.. dan aku berharap. janganlah tinggalkan aku yeee :)
disini aku ade jugak tunjuk ragam encik ultras aku nieee.


dia pun nak amndi jugak lahh.. baru lah nampak lagi HOTTT :) bahahah


KUANTAN bebehhhhhh :)



dan itulah aku bersama kekasih aku yang amat akusayang dan cintai :)


p/s; aku bukan mat rempit. aku rider sejati Rising YamahaRider atau RYR.. peace.




words spilled @ 6:19 AM / tinggalkan pesanan hidup

»day 2 - you favourite movie day
Sunday, August 14, 2011

yes. aku dah bohan tahap berpuluhpuluh ribunya asyik mengadap art journal aku ne. penat dan dah ta larat nak melukis. jadi. untuk menghilangkan penat aku di bangi kopi tiam ni. aku pon menyeru diri aku untuk post next challenge. 

sekarang. tahun 2011. takan tahun gajah kot. bhaha. oke. tuh sumpah ta lawak :/ ( kisah pulak aku lawak ta lawak kan -.-' ) banyak movie sekarang di tayang kan di pawagam sekitar selangor ni. and semestinya movie yang aku rase menjadi fav aku adalah movie arahan pengarah muda di malaysia nie.. agak korang. sape laah kan.. haha. dia adalah yusof haslam. ehh.. bukan. tuh filem gerak khas. LOL -.-'' haha. filem shamsul yusof. kalau korang deakt malaysia ni. confirm korang tahu kan. 

KL GANGSTER


ape yang best cerita ni sampai jadi fav aku. memey confirm lah jalan cerita dia dan aksi di dalam story ni..haha. ayat yang aku ingat. sikit je la. ta semua ayat yang disamapikan dari mulut every actor ni aku ingat. haha..

" tuh. tok anjang kau dah sampai "

haha.. aku aau nak describe ape lagi pasal movie nie. but forsure. memang gempak lah. ni aku bagi sikit trailer movie nie.



tgok trailer pon dah gempak annn.. tuh baru trailer. blum parody dia lagi. sumpah lawak weyh.

" bro. cokicoki ade lagi? "
" cokicoki sudah habis bro. "

bhaha.. sumpah lawak when it come to this part. ni video diaa..



tuh je aku nak post for this time. mengantuk aku pon dah hilang. sikit lah. haha. bai :)

words spilled @ 7:09 AM / tinggalkan pesanan hidup

»rider
Saturday, August 13, 2011

post title memang macam ape je.. otak dah gila tepu mengadap journal sahaja :/ bila nak siap journal aku tuh pon entah la. dengan tidak memikir panjang. bukak lapy. facebook. twitter. tumblr. dan. ahhhhaaa..

post title RIDER pon menjelma dalam kepala otak aku. aku rider je. bukan rempit atau merempit diatas jalan yg disediakan oleh JKR untuk kemudahan kita semua dan bukannya untuk berlumba tungang langang smbil melakukan pelbagai jenis action. contohnya seperti ini.


ape kejadahnya buat benda alah ni semua. tolong lah aku bukan jenis yang sebegini rupa. aku just rider yang suka berkonvoi. dan juga melawakan moto sendiri DAN juga bermain enjin. memang orang suka berkata.

"perghh..moto lawa siott.. mesti laju gila tuhh. hmmm.. sahsah mat rempit diaa niee"

hello. boleh ta jangan nak judge orang dengan tgok sekali pandang jah.. ape bangang sangat mereka ini. ta boleh ke nak pikir luar kotak sikit. eee.. asyik asyik nak pikir senang jee.. tuh la.. otak sempit. LOL -.-' aku pun ta paham kenapa orang mesti bila nampak je naik moto ramairamai.

"ha tu diaaa. mai dah ramairamai. depa nak racing la tuhh. gaya depa pon tgok rupa mat rempit dah. depa ingt baguih ka dok buat hingaq kat jalan ni. ape bangangnyaa depa tuh"

cuba lah sedar sikittt.. kalau dah ride ramairamai. pakai safety shirt yg boleh memantulkan cahaya pon kau nak panggil ktorang pg merempit. ape BANGANG kau nie. again the same word is been use. aku panas dah la ni kan. kitorang ride baik punya. tader nk buat show atas highway. just kitorang buat show kat autoshow jahh. haha.

aku berharap. mereka mereka dan juga mereka. berfikir lah cara matang sikit. boleh kan nak beza rempit dgn rider. haha.


p/s: banyak bahasa yang kasar. dan aku ta kisah. terima kasih.


words spilled @ 10:12 PM / tinggalkan pesanan hidup

»Day 1: your favourite song
Friday, August 12, 2011

wah. my first challenge bebeh. favourite song. weyhh.. aku ade banyak la fav song. tapi. paling aku suka lagu dari band ni lah. lagu dia mcm old school gila. memang best dengar kat telinga aku. aku tatau la kat telinga korang macam mana kan. nak bernanah ke. nak berdarah ke bila dengar. nobody knows rite? haha.

korang dengar kan lagu dekat blog aku nie :) lagu ni adalah dari band yg confirm korang akan pening kepala dan bertanya macammacam soalan kat kepala tuh.


FOSTER THE PEOPLE

band ni seriously ta tiptop mcm band lain lah. but who cares. haha. aku suka lagu dia. especially lagu houdini and pumped up kicks. lyrics dia ade lah meaning bg aku. ni pulak toplagu yang aku minat dari band dorang.

1. pumped up kick
2. houdini
3. hustling
4. i would do anything for you

aku rasa. ni je kot lagu yang aku minat and nk kongsi. bhaha :D see you on the next post




words spilled @ 7:47 AM / tinggalkan pesanan hidup

»blog challenge
Thursday, August 11, 2011

my second entry for this blog. what should it be ritee. hmmm. thingkinggg

 *1 second. 2second. 3second.

hell yahh. bhaha.. so. aku dengan berani nya cuba untuk melakukan 30 day blog challenge ni. aku pun ta tahu lah mcm mana ending dia. but for sure. it will be awesome and really fun.

ni lah list tugasan yg aku kene lakukan dalam masa 30 hari. tapi. aku ta akan lakukan dalam 30 hari. mungkin 5 bulan dan boleh jadi setahun. bhahaha.. kalau dah lama. mesti bukan 30 day blog challenge dah. tu dah jadi blog challenge sahaja. haha.


day 1 - your favorite song
day 2 - your favorite movie
day 3 - your favorite television program
day 4 - your favorite book
day 5 - your favorite quote
day 6 - 20 of my favorite thing
day 7 - a photo that make you happy
day 8 - a photo that make you angry/sad
day 9 - a photo you took
day 10 - a photo taken over 10 years ago of you
day 11 - a photo of you recently
day 12 - something you OCD about
day 13 - a fictional book
day 14 - a non-fictional book
day 15 - your dream house
day 16 - a song that make you nearly to cry
day 17 - an art piece
day 18 - my future wedding. how it will be
day 19 - a talent of you
day 20 - a hobby of you
day 21 - a recipe
day 22 - a website 
day 23 - a youtube video
day 24 - where i live
day 25 - your day, in great detail
day 26 - your week, in great habit
day 27 - my worst habit
day 28 - whats in my purse
day 29 - hopes, dreams and plan for the next 365 day
day 30 - a dream for future

words spilled @ 10:20 PM / tinggalkan pesanan hidup

»


‎assalamualaikum..

maaf lah naa sebab dah lama ta update this blog. sedangkan ni blog baru. haha.. old blog? i'm not using it anymore.. memeeyy laa. dah masuk college memang susah nak cari masa kosong untuk mengadap lapy yg tercinta ni. haha :D hmmm..

first post. what should it be right? 

hmm.. aku dah msuk college kan. so.. aku agak sedar ape yang orang cakap.
MELAYU MUDAH LUPA 
jangan salah fikir dengan ape yang aku cakap ni. it's true when you came down here at my college. college aku mmg majoritinya budak cina. ade international. ade jugak MELAYU. sekarang. ape yang aku nk post kat sini is about budak melayu kat sini.
maaflah. ini blog aku. suka hati aku nak story apa kan. kalau ta suka. ta payah baca. mungkin agak terasa for who act like what i post.
terus je aku nk cakap. melayu kat sini macam memilih gila nk kawan. memang lah college aku ni for the rich people. tapi. ta payah la nak membandingkan dengan paras itu sehingga ade orang menggelar diri ini.

" weyhh. kau kenal ta budak FID nama asyraf? dia tuh sumpah memilih gila kawan"

helloo. aku bukan memilih la BITCH! aku ta mendekatkan diri dengan korang dan seangkatan dengannya disebabkan oleh perangai korang yang agak nampak sangat menjengkelkan. aku dah kawan dengan ramai orang. aku sekolah pon tukartukar. and yapp. i see a lot's of people type.
tapi.. entah laa *oke. ayat a little bit SUCKS. haha.

aku perasan student yang background dia mmg kaya and stail. mak orang malaysia, bapak dari negara lain or bapak malaysia, mak dari negara lain. lebih mesra dan bercampur sahaja dengan sesiapa pon tanpa memilih kawan or background seseorang itu. memang nampak sangat laaa the TRULY malay is palsu and ta sedar diri. LOL -.-'' ta payah nak bajet sangat boleh taa.. kalau kau fikir diri kau way to cool. ade lagii plusplus cool dari kau tahu taa.. pg mampos lah dengan perangai kau yg FAKE tuh.. bhah.


p/s; kalau melayu. buat cara melayu.. dan betul ape yang aku dengar dari one of my friend here at college said. 

" kau masuk sini. nanti mesti kau akan perasan yang melayu asli memang sombong gila and ta akan betegor. dorang macam memilih laaa "

so. what did my friend said is 100% sure and i see it my 2 eyes.
words spilled @ 6:11 PM / tinggalkan pesanan hidup

»WORK
Tuesday, August 9, 2011






words spilled @ 4:14 AM / tinggalkan pesanan hidup